top of page

Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi

Kediniz için haftada 1 defa 2 saatinizi ayırabilir misiniz? Cevabınız evetse tek hamlede birçok sorununuzun çözülmesini sağlayacak ev yapımı kedi maması tarifimizle karşınızdayız.

İçindekiler

Tarifi

  • Tavuk göğsünü buharda veya haşlayarak pembeliği gidinceye kadar pişirin.

  • Tavuk yürek ve taşlığı da haşlayın.

  • Sığır karaciğerini kavurun.

  • Bal kabağını haşlayın.

  • Esmer pirinci iyice lapa şeklinde haşlayın.

  • Tavuk malzemelerini haşladığımız suları bekletirken

  • Haşlanan bütün malzemeleri bıçak yardımı ile çok ufak parçalar halinde kıyın.

  • Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştıralım. Eğer katı olduysa beklettiğiniz haşlama suyunu ekleyerek kıvamını hayatınızdaki patili bireyin damak zevkine göre ayarlayın.

  • Günlük 5 kg bir kediye 130gr’a kadar verilebilir.


Ev Yapımı Kedi Maması Besin Değerleri

UYGULAMA:

  • Plastik bardaklar 140-145 gram kadar almaktadır. Karışımla, her bir plastik bardağı silme olarak ağzına kadar doldurun.

  • Toplam 7-8 bardaklık mama olacaktır. Ayırabileceğiniz zamana göre miktarları orantılı olarak değiştirip daha fazla ya da daha az yapabilirsiniz ancak kedilerin 1 haftadan fazla buzlukta kaldığında daha az iştahla yediklerini tecrübe ettiğimizi belirtmek isteriz.



  • Kedinizin kilosuna göre yemesi gereken gramajı kontrol edin. Örneğin 5 kilo olan bir kedi günde 130-140 gram yemeliir. Bu nedenle 5 kiloluk bir kedi için günlük 1 bardak kullanılır.

  • Buzluğa koyduğunuz bardaklardan, günde yemesi gereken kadarını, her akşam son öğününü verirken buzdolabına çıkarın. Böylece sabaha kadar çözülmüş olacaktır.

  • Çözülmüş mamaya, paket arkasında kiloya göre günlük kullanım miktarı yazan Pitho Spirulina C ekleyin ve iyice karıştırın. Gün içinde verdiğiniz öğünlere göre mamayı gün boyunca kullanın.

Not: Plastik bardakları atmayıp birkaç defa daha mamasını koymakta kullabilirsiniz. Dikkatlice ve soğuk suyla yıkayıp kaldırılabilir.


Ek Notlar:

Neden kedime ev yapımı mama vermeliyim?

Bu mama, koruyucu, aroma, katkı maddesi içermez. En kaliteli mamalar dahi raf ömrünü sağlamak için koruyucu içermektedir. Ayrıca tüm kuru mamalar, kuru mama olabilmeleri için yüksek sıcaklıkla kurutma ve şekilleri için de sıkıştırma işleminden geçer. Bu da içerdiği besin değerlerini azaltır. Tariften de görüleceği gibi içinin kurumaması sağlanan etler, kuru mama ile tamamen kurumuş hale gelir. Tüm gıdalar piştikçe içerdiği besin değerlerini kaybeder. Kuru mamalar bunları tamamlamak için sentetik vitaminlerden destek alır.

Neden Spirulina C eklemeliyim?

Kullanılan malzemeler dışındaki ihtiyaçlarını karşılayacak vitamin ve mineralleri alması için Spirulina C doğal bir kaynaktır. Bunun yanısıra ne yazık ki ideal bir dünyada yaşamıyoruz. Yukarıda tarifini verdiğimiz mamanın besin değerlerini günlük ihtiyaca uyarlamak için yeterli oranda sebze ve hayvana kullanılsa da -ki kedilerin sevmediği bazı sebzeler kullanılabilseydi de yine de eksikler kalacaktı- yetiştirilme koşulları, bilinen değerleri sağlamalarını engelliyor ve aynı koşullar toksik kimyasallara maruz kalmalarına neden olabiliyor. Bu eksikliği doğal vitamin, mineral, aminoasit, antioksidan ve antienflamatuarlara sahip olan Pitho Spirulina C ile tamamlamak, hem içinde bulunduğu dönemde yaşam kalitesini yükseltecek hem de -özelikle yüksek c-phycocyanin içeriğiyle- ilerleyen yaşlarında katarakt oluşumuna ve eklem rahatsızlıklarına kadar birçok semptomu geciktirecektir. Ayrıntılı bilgi ve kaynak makaleleri Pitho Spirulina'ya dair sayfalarımızda bulabilirsiniz.

bottom of page